dissabte, 18 d’agost del 2012

apple pie ô american pie

ingredients:

275gr de farina / 1 culleradeta de sal / una culleradeta de sucre / 150gr de mantega / 1kg de pomes / 2 cullerades de farina / 110gr de sucre / 1 cullerada de suc de llimona / 1/2 cullerada de canyella en pols / nou moscada /  1/2 cullerdeta d'extracte de vainilla / 1 ou / 3 cullerades de sucre / 1/4 de culleradeta de sal

preparació:

Remenem bé amb les mans la farina, la mantega freda tallada a trossos i la mica de sal. Ha de quedar una textura com d'arena.
Afegim una cullerada sopera de sucre i seguim remenant amb les mans. Hi afegim 3/4 de l'ou que haurem batut, i ho remenem fins que quedi una massa compacta.
La deixem refredar a la nevera mentre anem preparant el farcit de poma.

Pelem les pomes, els hi treiem el cor i les tallem en dauets ben petits. Els hi afegim el suc de mitja llimona perquè no es posin fosques.
Rallem una mica de nou moscada, posem la cullerada de canyella i la culleradeta de concetrat de veinilla, uns 100gr de sucre (jo el poso morè) i unes culleradetes de farina.
Ho remenem tot bé.

Agafem el motlle de silicona rodó d'uns 20-26cm de diàmetre i hi extenem 3/4 parts de la massa, repartint-la bé i fent-la pujar uns 3cm a les parets.
Hi avoquem el farcit de pomes i la taparem fent xurrets de la massa que sobra i creant una reixa superior.
Pintarem el pastís amb un pinzell i l'ou restant.
I ho posarem tot al forn preescalfat a 180ºC durant una hora, amb el ventilador.

és... BONÍSSIMA!

galets farcits de Festa Major

ingredients:

galets grossos de nadal / farcit de canaló / betxamel / formatge ratllat


preparació:

Es posen a bullir els galets uns 10 minuts, al dente, perquè no se'ns desfacin.
Els farcim amb l'ajuda d'una cullereta de cafè.
Els anem disposant sobre la safata com si fòssin canalons, i quant els tenim tots hi avoquem la betxamel, hi posem el formatge ratllat, i a gratinar.


Dóna molta feina, però queden molt bons i han agradat molt!