diumenge, 31 de març del 2013

farcells i triangles de pasta filo SORPRESA


ingredients:

pasta filo / oli d'oliva

combinacions de gustos sorpresa:

1) espàrrecs silvestres / ceba tendre / pernil ibèric
2) tonyina / pebrot vermell escalivat / olivada
3) cors de carxofa / xoriço picant
4) caramelitzat de verdures / formatge blau
5) morcilla
6) patè
7) sobrassada / olives verdes


preparació:

Tallem a tires la pasta filo si volem fer trianglets, o a quadrats si volem fer farcellets.
Pintem full a full amb oli i un pinzell.

Posem els ingredients i ho emboliquem, cada un amb el seu estil.
Ho posem al forn fins que ho veiem doradet!!

Està MOLT bo!

diumenge, 3 de març del 2013

galetes d'avellanes (recepta alemana de la Marta i l'Enric)

ingredients per 100 galetes:

200gr de farina / 125gr d'avellanes pelades i triturades / 1 ou / 100gr de sucre / 1 cullerada o sobret de sucre de vainilla / un pessic de sal / 125gr de mantega /

preparació:

Es barregen bé tots els ingredients dins d'un bol, fins que queda ben homogenia la massa.
Fem un xurro gran i l'emboliquem en film transparent i cap a la nevera mínim una hora.

Preparem la superfície per fer les formes, o bé enfarinant o sinó, jo ho faig amb una llàmina de silicona que també va molt bé i no s'enganxa gens la massa.
Extenem bé la pasta amb el corró fins al gruix desitjat, i comencem a fer les formes.
Les anem col·locant a la safata del forn amb paper especial de forn perquè no s'enganxin, fins que acabem tota la massa.

S'han de posar al forn previament escalfat a 200ºC, durant uns 10-15min.


Si les volem totalment a l'estil Gefüllte Nusstaler les estrelletes aniran de dues en dues farcides de mermelada de cireres i amb un rajolí de xocolata pel damunt!

Estan boníssimes!!!