diumenge, 21 de novembre del 2010

pastís de pera

ingredients:

1/2kg de farina de rebosteria / 1 got d'aigua / 1kg de peres / mig got d'oli d'oliva / 1 got de sucre / 3 ous / 1 sobre de llevadura

preparació:

S'amassa la farina amb l'aigua, l'oli i la llevadura, removent amb les mans dins d'un bol ampli.
S'hi afegeixen els ous i es regueix amassant.

Es pelen les peres i es tallen en trossets (com si anéssim a fer una truita de patates) i s'afegeixen a la massa.

Un cop tot ben remogut es posa dins el motlle que es vagi a utilitzar (jo faig servir generalment motlles de silicona).
Es deixa fermentar uns 20 minuts a temperatura ambient.

Quant ja està fermentat hi espolvoregem sucre per sobre i es posa a coure al forn durant mitja hora a 180ºC (jo ho poso amb el ventilador).


La deixem refredar i ja està llest per servir!

diumenge, 7 de novembre del 2010

babaganuj

ingredients (per 10 comensals):


6 esbergínies escalivades / 4 alls / 3 cullerades de suc de llimona / 3 cullerades de tahina* (pasta de sèsam) / sal / oli d'oliva / 1 culleradeta de comí / paprika

preparació:


S'escaliven les esbergínies directament al fogó o si es té, a la llar de foc, punxant-les amb una forquilla perquè no rebentin. Retirar-les quant estiguin ben cremades i les posem a un bol, les deixem refredar una mica i les pelem.
Afegim a les esbergínies pelades els 4 alls, el suc de llimona, la tahina, una mica d'oli d'oliva la sal i el comí, i ho triturem tot amb el "minipimer" fins que se'n faci una crema.
Rectifiquem si cal algun gust un cop triturat.

I ho presentarem amb oli d'oliva pel damunt i amb paprika espolvorejada pel damunt.

Aquest plat se serveix una muntanyeta cada u al seu plat i es menja amb pa de pita*.


*Jo compro el pa de pita i la tahina a una botiga on hi ha menjar de tot el món que es diu COLOIMPORT, però ho podeu trobar a la majoria de "paquis" de la ciutat.

hummus

ingredients (per 10 comensals):

1kg de cigrons cuits / 4 alls / el suc de dues llimones / 4 cullerades de tahina / 4 cullerades de soja / oli d'oliva / una culleradeta de comí / paprika

preparació:

En un bol lo suficientment gran s'hi posen els cigrons, els alls, l'oli d'oliva i la resta d'ingredients. Ho triturem tot fins que en quedi una crema i retoquem el gust si fa falta.
El gust de llimona s'ha de notar per ser més autèntic.

Se serveix amb un rajolí d'oli d'oliva i paprika espolvorejada.