diumenge, 29 de novembre de 2009

les galetes de la iaia:


ingredients:
300 gr de farina / 200 gr de mantega (jo he posat 50 gr de mantega i oli d'oliva fins que ha quedat la massa homogènia) / 100 gr de sucre / 1 ou / ralladura d'una llimona / colorant vegetal vermell (opcional)

preparació:

Per començar amb l'elaboració de les galetes abocarem la farina a un bol, afegirem la mantega en petits trossos, repartint-la per tot el recipient, i continuem afegint el sucre, l'ou, la ralladura de la llimona i el colorant vermell (opcional).
Mesclem bé els ingredients fins a formar una massa homogènia i compacta.

Deixem reposar la massa en un llog fred al voltant d'uns 45 minuts.

Després d'haver passat el temps de repòs, estirem bé la massa amb l'ajuda d'un corró en una superfície previament enfarinada.
Quant la massa estigui ben extesa comencem a retallar-la amb els motlles.

Jo he col·locat les galetes sobre la silicona apte per forns, al damunt de la reixa mateix.
Les posem amb el forn ja precalentat a 200ºC, amb el ventilador, i les deixem uns 15-20 minuts, depenent del forn de cadascú.

BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada