dilluns, 16 de novembre del 2009

linzertorte (pastís de Linz):



ingredients:


375 g de farina / 225 g de mantega / 125 g de sucre / 125 g d'ametlles mòltes / 2 ous petits / canyella o vainilla en pols / melmelada / sal / clau en pols (opcional) / pell de llimona

preparació:

Barregeu la mantega amb el sucre en un bol. Després, afegiu-hi l'ametlla mòlta, els ous batuts i un pessic de sal.

En un altre bol, aboqueu-hi la farina i la canyella en pols (si us hi agrada, també hi podeu posar una mica de pell de llimona ratllada i un polsim de clau en pols), remeneu-ho i després ho passeu al primer bol. Barregeu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant uns 20 minuts.

Després, estireu la massa amb el corró per fer la base del pastís; aquesta base ha de ser més aviat gruixuda. Talleu-la a la mida de la base del motllo i, amb la resta de la massa, feu tires llargues i arrodonides: una de ben gruixuda, la resta més primes.

Poseu la tira més gruixuda tot al voltant de la base, com si aixequéssiu una petita paret. Ompliu l'interior amb la melmelada que tingueu a mà; una de les més tradicionals és la de gerds, però es pot fer amb qualsevol melmelada: de maduixa, d'albercoc... Poseu la resta de tires de pasta per sobre, encreuant-les com si féssiu un enreixat. Amb una forquilla plana, marqueu i aplaneu alhora la paret del voltant.


Unteu la superfície de la massa amb ou batut i poseu el pastís al forn durant uns 30-40 minuts a temperatura mitjana (uns 180º).



UN GUST DIFERENT i BONÍSSIM!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada