dijous, 17 de juny del 2010

pastís de maduixes


ingredients:

1 motlle per pastissos d'uns 30 cm de diàmetre / 500gr de maduixes / 2 ous / 10 cullerades soperes de farina de rebosteria / 1/2 sobre de llevadora royal / 50gr de mantega / 2 cullerades soperes de melmelada de maduixes / 1/2 copa de conyac / 1 base de pasta de full / aigua

preparació:

Reservem unes quantes maduixes per laminar i cobrir el pastís (les que creiem suficients per cobrir-lo bastant, com més maduixes, queda més bonic).

La resta de maduixes (la majoria) les netegem, els hi traiem les fulles i les partim pel mig, col·locant-les a un recipient apte per batre amb el "minipimer".
Al damunt de les maduixes hi afegim tots els ingredients menys l'aigua i la melmelada i ho batem fins que quedi un puré.

Col·loquem la pasta de full al motlle, i la posem al forn a 170º durant 5 minuts.

Passats aquests minuts, la traiem del forn, i hi avoquem el puré. Al damunt ho guarnim amb les maduixes que hem laminat, al nostre gust.

Posem novament el pastís a 170º, però ara 30 minuts.

Mentrestant, preparem el vernís que anirà al damunt per endolcir-lo. Agafarem dues cullerades d'aigua, tres de sucre i dues de melmelada i les posarem en un pot petit a bullir.

Passats els 30 minuts del forn, veurem que el pastís ha agafat un to marronet i comprovarem que està ben cuit punxant-lo i veient que el punxó quedi sec.
Al damunt, hi repartim bé el vernís, i posem el pastís al forn novament, a 170º, però ara només un minut.

I ja està!

Bron profiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada