dimarts, 22 de juny del 2010

pastís de poma de l'àvia Emilia

ingredients:

6 pomes / 4 ous / 200gr de margarina / 200gr de sucre / 200gr de farina de rebosteria / 1 sobre de llevadura royal / anís / cireres confitades

preparació:

Es pelen les 6 pomes i es tallen a làmines finetes. Es reserven unes quantes per adornar el pastís.

Es posen en un bol els robells dels ous, el sucre, la margarina i la meitat de les clares batudes a punt de neu i es remena bé fins que quedi força homogeni.
S'hi ajunta la farina, el sobre de llevadura royal i la resta de clares a punt de neu. Quant queda sense gromolls, se li afegeix la poma a làmines.

S'unta un motlle de 30cm de diàmetre amb oli i farina, amb ajuda de la mà, i s'hi avoca tot lo del bol.
S'hi posa al damunt la poma que haviem reservat per adornar.

Tot plegat, ha d'anar al forn a 180º durant mitja hora.

Quant ha passat el temps, ens assegurem amb un punxó que està sec per dins i que ha quedat una mica doradet.
Si és així, el treiem i li posem les cireres confitades adornant, sucre i un rajolí d'anís.


I veureu que n'és de bona! La millor! :)

3 comentaris:

  1. Quan em convides a tastar alguna d'aquestes meravelles? (ara ja estic a una distància més factible)

    ResponElimina
  2. jajajaja
    doncs marieta, la setmana que ve, quant vulguis quedem! :)

    ResponElimina