diumenge, 7 de novembre de 2010

babaganuj

ingredients (per 10 comensals):


6 esbergínies escalivades / 4 alls / 3 cullerades de suc de llimona / 3 cullerades de tahina* (pasta de sèsam) / sal / oli d'oliva / 1 culleradeta de comí / paprika

preparació:


S'escaliven les esbergínies directament al fogó o si es té, a la llar de foc, punxant-les amb una forquilla perquè no rebentin. Retirar-les quant estiguin ben cremades i les posem a un bol, les deixem refredar una mica i les pelem.
Afegim a les esbergínies pelades els 4 alls, el suc de llimona, la tahina, una mica d'oli d'oliva la sal i el comí, i ho triturem tot amb el "minipimer" fins que se'n faci una crema.
Rectifiquem si cal algun gust un cop triturat.

I ho presentarem amb oli d'oliva pel damunt i amb paprika espolvorejada pel damunt.

Aquest plat se serveix una muntanyeta cada u al seu plat i es menja amb pa de pita*.


*Jo compro el pa de pita i la tahina a una botiga on hi ha menjar de tot el món que es diu COLOIMPORT, però ho podeu trobar a la majoria de "paquis" de la ciutat.

3 comentaris:

  1. Uaaau! quina bona pinta. Jo sempre ho havia sentit anomenar Mutabal. Et sona el nom? bé, provaré la teva recepta i et diré que em sembla!

    ResponElimina
  2. uuu perdona que no mirava massa el blog últimament!!!
    m'alegro que et quedés ben bo!!!
    i sí, mutabal és exactament el mateix!! :)

    petons!

    ResponElimina