un paquet de pasta per lasagna / 400gr de carn picada (vedella i porc) / 1 ceba / 1 pastanaga pelada / 1 carbassó / 1 pebrot vermell / 500gr de tomàquet natural triturat / formatge ratllat / oli / sal / pebre
per la betxamel:
400ml de llet (jo la utilitzo desnatada i sense lactosa) / 1 cullerada rasa de maizena / 1 cullerada d'oli d'oliva / un polsim de nou moscada / sal / pebre negre
preparació:
Primer de tot, rentem totes les verdures i les trossegem a daus petits. Les reservem.
Sofregim lentament la carn durant 5 minuts amb una paella amb un rajolí d'oli. Durant la cocció i amb l'ajuda de l'espàtula de fusta, esmicolem la canr perquè quedi homogènia. La reservem.
Afegim oli a la paella i pregim la ceba i la pastanaga.
Ho mesclem bé tot i incorporem el pebrot i el carbassó. Ho deixem al foc un parell de minuts.
Afegim ara el tomàquet triturat i la carn. Ho salpebrem tot i posem a coure a foc lent uns 20 minuts més.
Mentrestant, podem coure la pasta al dente i quant estigui les extenem sobre un drap net.
preparació de la betxamel:
Barregem en fred la llet amb la farina, la sal, pebre i el polsím de nou moscada. Afegim l'oli d'oliva i ho posem al foc a coure sense deixar de remenar durant uns 20 minuts, fins que quedi espesseta.
Montem ja la lassanya, posant una capa de pasta i una capa de carn i verdures, i així successivament.
Al damunt hi repartim bé la betxamel i espolvoregem el formatge ratllat.
Posem al forn a gratinar uns minutets fins que ho veiem doradet.
I ja està!
Per anar bé s'ha de servir recén feta, està boníssima!
I avui, que tenia més temps, afegeixo fotos de tot el procés:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada