275gr de farina / 1 culleradeta de sal / una culleradeta de sucre / 150gr de mantega / 1kg de pomes / 2 cullerades de farina / 110gr de sucre / 1 cullerada de suc de llimona / 1/2 cullerada de canyella en pols / nou moscada / 1/2 cullerdeta d'extracte de vainilla / 1 ou / 3 cullerades de sucre / 1/4 de culleradeta de sal
preparació:
Remenem bé amb les mans la farina, la mantega freda tallada a trossos i la mica de sal. Ha de quedar una textura com d'arena.
Afegim una cullerada sopera de sucre i seguim remenant amb les mans. Hi afegim 3/4 de l'ou que haurem batut, i ho remenem fins que quedi una massa compacta.
La deixem refredar a la nevera mentre anem preparant el farcit de poma.
Pelem les pomes, els hi treiem el cor i les tallem en dauets ben petits. Els hi afegim el suc de mitja llimona perquè no es posin fosques.
Rallem una mica de nou moscada, posem la cullerada de canyella i la culleradeta de concetrat de veinilla, uns 100gr de sucre (jo el poso morè) i unes culleradetes de farina.
Ho remenem tot bé.
Agafem el motlle de silicona rodó d'uns 20-26cm de diàmetre i hi extenem 3/4 parts de la massa, repartint-la bé i fent-la pujar uns 3cm a les parets.
Hi avoquem el farcit de pomes i la taparem fent xurrets de la massa que sobra i creant una reixa superior.
Pintarem el pastís amb un pinzell i l'ou restant.
I ho posarem tot al forn preescalfat a 180ºC durant una hora, amb el ventilador.
és... BONÍSSIMA!
Les vacances bloggeres s'han acabat! Ja veig que la teva producció també ja està en marxa! Mmmm quina pinta!! Aviam si algun dia el faig! ;-)
ResponEliminat'encantarà!!! :)
ResponElimina