diumenge, 28 de febrer del 2010

bretzels

ingredients:

500gr de farina / 30gr de llevadura fresca / 1 culleradeta de sucre / 250ml d'aigua tèbia / 1 culleradeta de sal / flor de sal francesa / 15gr de bicarbonat de sodi

preparació:

Es passa pel colador la farina i es va posant en un bol. Formem una corona i posem la llevadura fresca i la culleradeta de sucre. Després, avoquem a sobre 1/3 de taça d'aigua tèbia i desfem la llevadura amb els dits. Tapem el forat amb la farina dels costats i ho deixem reposar tapat amb un drap uns 20 minuts.

Passat el temps de repòs, afegim la resta d'aigua tèbia i la sal i amassem colpejant amb els punys la massa fins que aquesta es desprengui del recipient.

Sobre una taula enfarinada, tallem la massa en 8 trossos. Formem rotllos d'uns 50cm de llarg i tenint en compte que el centre ha de ser més gruixut que les extremitats. Després, creuem les puntes formant un llaç i les enganxem humitejant-les amb una mica d'aigua, per donar-li forma de bretzel.

Deixem reposar els bretzels 15 minuts.

Mentrestant, encenem el forn a temperatura alta per anar-lo escalfant. També, posem una olla al foc amb el litre d'aigua i li posem el bicarbonat, rementant bé perquè es disolgui i entri a ebullició.

Quant l'aigua comenci a bullir col·loquem amb compte una rosquilla durant un minut, donant-li varies voltes i el retirem i el posem a escòrrer en un paper secant, mentre procedim a fer el mateix amb la resta de bretzels.

Finalment posem els bretzels al forn uns 25-30 minuts o fins que estiguin daurats.

1 comentari: